En Nybergsfond för unga hockeydrömmar

Nyhet 6/12 2023

I en banbrytande satsning för att stötta unga talanger och främja inkludering inom idrotten, lanserar Nybergs Bil stolt Nybergsfonden i samarbete med HV71. Denna fond syftar till att erbjuda ekonomiskt stöd för unga hockeyentusiaster och möjliggöra deras fortsatta utveckling inom sporten.

Vid en tidpunkt då julsäsongen vanligtvis präglas av marknadsföring av bilkampanjer, väljer Nybergs Bil att gå ett annat håll genom att fokusera på samhällsansvar och ungdomsutveckling. Genom ett samarbete med HV71, en organisation som delar vårt engagemang för samhället, har Nybergsfonden skapats för att vara en förlängning av den kostnadsfria hockeyskolan och stötta unga spelare i deras fortsatta resa.

– Att kunna göra samhällsnytta och med tanke på dagens ganska tuffa situation för unga killar och tjejer så vill vi hjälpa till efter hockeyskolan som är kostnadsfri att kunna ansöka om hjälp för att köpa utrustning. Nybergsfonden är tänkt att vara ett stöd för unga hockeyentusiaster som behöver en extra knuff för att följa sina drömmar. Genom detta initiativ strävar vi efter att inkludera fler ungdomar, oavsett bakgrund eller kön, och ge dem möjligheten att delta i den gemenskap som föreningslivet erbjuder, säger Mats Nyberg, ägare av Nybergs Bil.

Konkreta åtgärder för förändring.

Konkreta åtgärder för förändring

Under december månad skänker Nybergs Bil 1000 kr för varje såld bil, vilket beräknas resultera i en donation på omkring 150 000 kr till Nybergsfonden. Detta är en startpunkt för ett kontinuerligt stöd, och vi välkomnar andra företag att ansluta sig till detta viktiga initiativ.

Nybergsfonden fungerar som en räddningslinje för unga som har genomgått hockeyskolan och gör det möjligt för dem att ansöka om ekonomiskt stöd för träningsavgifter eller utrustning – en möjlighet som kan vara avgörande för deras fortsatta satsning inom sporten.

– Vi ser att kullarna går ner lite efter att barnen gått ut hockeyskolan och detta tror jag kommer att göra skillnad. Nybergs Bil är en partner till HV71 som ligger långt fram i sitt hållbarhetsarbete och detta är ett fint initiativ som visar att de sätter stort värde i vårt arbete med ungdomar, säger Richard Nylin, tf. klubbdirektör i HV71.

Genom Nybergsfonden strävar vi efter följande mål:

  • Att öka antalet ungdomar som har möjlighet att spela hockey.
  • Att ge fler talanger chansen att växa och utvecklas inom sporten.
  • Att skapa en stödjande miljö där fler tjejer kan fortsätta sin hockeyresa efter hockeyskolans slut.

HV71 kommer att förvalta Nybergsfonden och ungdomar kommer att kunna ansöka om stöd baserat på deras individuella behov. Besluten kommer att tas med fokus på att stödja ungas fortsatta engagemang inom hockeyn.

Nybergs Bil tror på kraften av gemenskap och strävar efter att skapa en inkluderande framtid för unga talanger inom hockeyn och samhället i stort. Vi uppmanar andra att gå med oss i denna viktiga resa för att stödja nästa generation av idrottsstjärnor.

Kontaktpersoner:

Mats Nyberg, ägare Nybergs Bil, 036-30 46 90

Richard Nylin, tf. klubbdirektör HV71, 036-299 71 25