Personalbil - förmån utöver det vanliga

Nu kan ditt företag erbjuda dina anställda en ny bil som attraktiv löneförmån utan att betala för det. Det kallas Personalbil™ och fungerar på samma sätt som hem-PC, det vill säga mot löneväxling. För den anställde innebär det en lägre kostnad än att äga bilen själv. Och för ditt företag är det ett enkelt, riskfritt och kostnadsneutralt sätt att bli en attraktivare arbetsgivare. Kontakta en säljare för mer information.

Så här fungerar personalbil för dig som företagare

Personalbil från Volvofinans är ett enkelt och riskfritt sätt att göra er till en attraktivare arbetsgivare som lättare kan locka och behålla kompetent personal. Istället för att använda egen bil i tjänsten, får den anställde förfoga över en Personalbil som löneförmån. Personalbil är kostnadsneutralt eftersom den anställde betalar bilens alla kostnader med ett bruttoavdrag på lönen.

Positivt för er image
Med Personalbil kan era medarbetare köra nya, fräscha, trafiksäkra och bränslesnåla bilar. Det gör ett positivt intryck på kunder, arbetssökande, leverantörer och andra som kommer i kontakt med er.

Ingen risk
Personalbil innebär ingen risk för företaget eftersom vi garanterar andrahandsvärdet på bilen. Vi garanterar även kostnaden för service och reparationer. Med Personalbil behöver du inte heller riskera att bli stående med bilen om den anställde säger upp sig.

Personalbil passar i första hand större arbetsgivare
Ett ramavtal baseras normalt på ett minsta biluttag om 10 bilar. Arbetsgivaren hyr (leasar) bilen i 36 månader av Volvofinans Bank. Arbetsgivaren gör ett bruttoavdrag på lönen för den anställde som disponerar bilen. Hur stort eller litet bruttoavdraget blir är individuellt och beror bland annat på modell, utrustning och körsträcka.

Vem räknar ut bruttolöneavdraget?
Vi hjälper till med att skapa en individuell kalkyl för varje anställd som är intresserad av Personalbil. Baserat på offerten gör vi en kalkyl som visar på bruttoavdrag samt den totala nettokostnaden med hänsyn taget till den anställdes årliga tjänstekörning. Värdet av förmånen med Personalbil beskattas enligt samma regler som gäller vid förmånsbeskattning av fri bil.

Så här fungerar personalbil för dig som anställd

Idén är mycket enkel. Din arbetsgivare tillhandahåller en ny bil som du kan använda både privat och i jobbet. Du har bilen i 36 månader och betalar genom ett avdrag på din bruttolön. Efter avtalstiden lämnar du bara tillbaka bilen. Enkelt och bekvämt.

Billigare än att äga själv
Du som anställd sparar mellan 1500 och 3000 kr/månad jämfört med att äga bilen privat. Förklaringen är att du kan nyttja arbetsgivarens inköpsavtal samt att bilens kostnader betalas via bruttolöneavdrag på lönen. Samma princip som på ex hem-pc.

Många bilmodeller att välja på
En Personalbil från Volvofinans  kan du få i många olika modeller. Du väljer den bil som passar företagets image och din plånbok bäst.

Inga banklån eller bundetkapital
Med Personalbil behöver du varken låna pengar, lägga handpeng eller använda dina sparpengar till bilköpet. Om du redan äger en bil privat kan du sälja den och få pengar över till något roligare.

Enkelt och bekymmersfritt
Med Personalbil slipper du bekymra dig om sådant som normalt ingår i bilägandet, till exempel reparationskostnader och värdeminskning. Dina bilkostnader samlas på ett överskådligt bilkonto och betalas via bruttolöneavdraget. Du kan koppla av och bara njuta av körningen.

I bruttolöneavdraget ingår:
– ränta och värdeminskning (leasingavgiften)
– administration
– försäkring
– hyrbil vid försäkringsskada
– vägtrafikskatt
– service
– reparation
– vinterdäck, däckslitage/förvaring

Det här betalar du själv:

– bränsle
– självrisk vid vållande av skada
– parkeringsavgifter, parkeringsböter och trängselskatter
– torkarblad och vätskor mellan serviceintervallen