Publicerad 10/06-2019

Volvo V60 Sveriges mest populära bil

Kategorier: Ny bil, Volvo

Både i april och maj utsågs Volvo V60 och Volvo V60 Cross Country till månadens mest populära bil tätt följt av Volvo V90 och Volvo XC60. Volvo Car Sverige görs därmed till klar marknadsledare. 20 procent av alla laddhybrider var dessutom en Volvo. Det är branchorganisatonen Bil Sweden som presenterar siffrorna som visar att Volvo har fyra av fem bilar i topplistan.

Totalt sett fortsätter den svenska bilmarknaden att minska. 15,3 procent jämfört med förra året, som dock fram till sista juni förra året var annorlunda inför införandet av den nya svenska skattelagstiftningen Bonus Malus. Minskningen är väntad och 2019 är ändå ett fortsatt starkt svenskt bilår.

I maj registrerades 2785 antal laddbara bilar. Den mest sålda laddhybriden från Volvo är Volvo V60. Sett till enbart laddhybrider har Volvo Car Sverige 20 procent av marknaden.

– Intresset för laddbara bilar fortsätter att öka för hela branschen. Nu börjar också våra mildhybrider att komma ut på marknaden. Och vi har öppnat orderböckerna för vår allra senaste laddhybrid som är Volvo XC40 T5 Twin Engine, säger Fredrik Isakson.

Lovisa, Nybergs Bil.