Publicerad 05/01-2021

Volvo slår rekord i laddhybrider

Kategorier: Volvo

Volvo Cars i topp 2020! Slår rekord i laddhybrider

Efter ett annorlunda år kan Volvo Car Sverige konstatera att företaget går ur 2020 i god kondition och som populäraste bilmärke bland svenskarna. Totalt var 32 procent av alla registrerade Volvobilar laddhybrider med Volvo V60 och XC60 som överlägsna favoriter. 

På grund av coronapandemin har bilåret 2020 inneburit färre personbilsregistreringar än föregående år, men Volvo Cars har ändå sålt och levererat bilar i hög takt.

– Egentligen var det bara under två månader, i april och maj, som vi såg en tydlig nedgång i antalet registreringar. Vi har haft en urstark höst och vinter, med ökande kundorderandel och ökande registreringar. Vi har kunnat leverera efter kundernas förväntningar och stått stabila och starka, säger Volvo Car Sveriges försäljningsdirektör Fredrik Isakson.

Totalt registrerades 52 691 Volvobilar 2020, jämfört med 65 282 föregående år. Det innebär fler registreringar under året än något annat bilmärke, och dessutom tillfaller första, andra och tredje plats Volvo Cars. 1. Volvo V60 2. Volvo XC60 3. Volvo XC40.

Överträffat målen för laddhybrider

Volvo Cars gick in i 2020 med det uttalade målet att öka andelen sålda laddhybrider till 25 procent och att börja försäljningen av företaget rena elbil – den helektriska lilla suv:en Volvo XC40 Recharge. På den svenska marknaden står laddhybrider för 32 procent av det totala antalet registrerade Volvobilar 2020, vilket innebär att målen inte bara nåtts utan även överträffats. Modellerna Volvo V60 och XC60 ligger i en klass för sig och står tillsammans för 20 procent av alla laddhybrider som registrerats i Sverige under året.

Källa: Branschorganisationen Bil Sweden – registreringssiffrorna för december och helåret 2020.

Läs mer här >

/Lovisa, Nybergs Bil