Publicerad 11/03-2020

Tips inför vårens bilresor

Kategorier: Barn i bil, Biltips

Planerar ni en bilresa till våren?

 

Vi har samlat våra bästa tips inför vårens resor i det här inlägget.Kanske du har koll på det mesta eller så hittar du någon ny matnyttig information som kan vara värdefull längs resan.

 

Nybergstips
  • Stenskottsplåster – välkommen in till våra butiker för att hämta ett stenskottsplåster. Om du väl får ett stenskott kan du klistra på plåstret direkt och på så vis undvika en större skada. Sen är ni välkomna till vår verkstad för att laga stenskottet istället för hela rutan. Läs mer om vikten av en bra vindruta här!
  • Be någon som kan din bil kontrollera den innan ni ska åka. Om bilen nyligen har varit på service när du ska åka på bilresa minskar risken att något händer. Välkommen att boka en tid direkt här. 
  • Använd takbox om ni har mycket packning, där sitter all last säkert. Vi har ett stort utbud i våra butiker. Välkommen in!
  • Ett tips är att alltid ha en förpackning spolarvätska redo i bilen. Under våren kan det snabbt gå åt mycket spolarvätska. En billig åtgärd för en viktig säkerhetsaspekt.

 

Allmäna tips
  • Kör förståndigt och se till att alla i bilen alltid använder säkerhetsbälte.
  • Packa smart, placera lasten längs bagageutrymmets sidor eller mot ryggstöden. Tung last ska ligga underst.
  • Undvik lösa föremål i bilen, det finns många tillbehör till bilen som kan hjälpa att säkra lasten. Ex. iPad-hållare, lastnät, hundburar osv. Kom in till våra butiker och hitta rätt tillbehör till er resa.
  • Dricka, fika och våtservetter är alltid bra att ha lätt till hands. I de flesta bilarna finns det bra och säkra sidofack där denna typ av användbara saker kan vara lättillgängligt och säker på samma gång.

 

Reser du med barn i bilen?

Läs vårt inlägg om barns säkerhet i bil om du är osäker på hur just ditt barn ska färdas på säkrast möjliga sätt.

 

Ha en trevlig resa och tänk på dig och dina medtrafikanter. Kör förståndigt!

 

Lovisa, Nybergs Bil