Publicerad 24/04-2019

Sverigepremiär för Volvo S60, V60 och XC60 T8 Polestar Engineered

Kategorier: Ny bil, Tjänstebil, Volvo

Nu inleds en ny era för Volvo Cars elektrifierade framtid. Volvo S60, V60 och XC60 T8 Twin Engine Polestar Engineered debuterar i dag, onsdag 24 april. Dessa tre exklusiva bilar med ett elektrifierat prestandaerbjudande kommer i en mycket begränsad upplaga.

Volvo_engineered_V60_XC60_S60_T8-POLESTAR

Polestar Engineered-bilarna är utvecklade av Volvo Car Groups elbilsmärke Polestar, men de är ett rent Volvoerbjudande.

Volvo S60 Polestar Engineered har redan visats upp för världen, och säljs redan i bland annat USA, men i Sverige blir det premiär för samtliga tre modeller samtidigt.

Utmärkande för de tre exklusiva bilarna är dels tekniken, dels de unika designdetaljerna. Nivåmässigt ligger de snäppet över R-design när det gäller utrustningsnivå.

På den tekniska sidan har Volvo S60 och V60 bilarna Mono-block-bromsok från Brembo gjutna i ett stycke och optimerade med avseende på vridstyvhet. Bromsbeläggen har ökad motståndskraft mot värme medan bromsskivorna har en design med räfflor som ytterligare förbättrar värmeavledningen. Volvo XC60 är utrustad med bromsar från Akebono. Dessa bromsar finns också i Polestar 1.

Motoreffekten har jämfört med Volvo Cars övriga T8 Twin Engine-modeller ökat på Volvo S60, V60 och XC60 T8 Twin Engine Polestar Engineered från 390 hk till 405 hk samt att vridmomentet går från 640 Nm till 670 Nm. Detta blir möjligt tack vare en uppgradering av mjukvaran. Uppgraderingen förbättrar bränsleförbrukningen och ger en utsläppsneutral prestanda. Den förfinar även utväxlingsintervallen hos den automatiska växellådan.

Bilarna har en multilänkfjädring som sitter både fram och bak med premiumstötdämpare från Öhlins med dual-flow-ventil. Detta möjliggör en styvare fjädrar samtidigt som komforten bibehålls. Fjäderbensstagen och den justerbara stötdämparkonstruktionen är av samma typ som sitter på prestandaladdhybriden Polestar 1.

Designmässigt har bilarna detaljer som nya lättmetallfälgar med en öppen design. Denna gör det möjligt att rikta fokus mot de iögonenfallande bromsoken i Polestar Gold, den nya färg som ska känneteckna Polestar Engineered. Bilarna har avgasrör i svart krom. Säkerhetsbältena i Polestar Gold är ytterligare en detalj som tillsammans med ett Polestaremblem identifierar dessa tre unika Volvobilar.

Orderböckerna för de tre exklusiva bilarna är nu öppen för svenska kunder. Det går också att bygga bilarna på Bygg din Volvo http://byggdinvolvo.volvocars.se/se/bilar/bygg-din-volvo/#/welcome

Volvo S60 Polestar Engineered kostar från 637 900 kronor

Volvo V60 Polestar Engineered kostar från 642 900 kronor

Volvo XC60 Polestar Engineered kostar från 723 900 kronor

 

För mer information kontakta Annika Bjerstaf, Press Manager, Volvo Car Sverige AB annika.bjerstaf@volvocars.com

Lovisa, Nybergs Bil i Jönköping, Nässjö och Eksjö