Publicerad 06/02-2020

Renault lanserar laddhybrid + hybrid

Renault Captur e-tech Renault Clio e-tech plugin-hybrid hybridbil Nybergs Bil Jönköping Nässjö

Bildtext: Nya Renault CAPTUR E-TECH Plug-in och Nya Renault CLIO E-TECH Hybrid

Världspremiär för Renault Clio hybrid och Renault Captur laddhybrid på Bryssel Motorshow

 

Nu presenterar Renault sina nya hybrid- och laddningsbara versioner av Nya Clio E-TECH och Nya Captur E-TECH. Premiären sker på Bryssel Motorshow, Belgien den 10-19/1. Modellerna kommer få namnet E-TECH som tillägg.

Nya Captur E-TECH har ett batteri på 9,8 kWh (400V) som gör det möjligt att köra upp till 65 km på 100% el. Tack vare sin unika batterikapacitet, sin förmåga att kontinuerligt regenerera energi och de två elmotorerna startar bilen automatisk på el och reducerar energianvändningen. Bensinmotorn är en 1,6 liters motor på 160 hk som är kopplad till en växellåda utan koppling (teknik tagen från Renault F1 Team). Vid blandad körning uppskattas förbrukningen till 1,5 l/100 km med CO2-utsläpp/km på 34 gram. (NEDC BT siffror)

Nya Clio E-TECH har ett batteri på 1,2 kWh (230V) som ger stora bränslebesparingar och låga CO2-utsläpp. Upp till 80% av stadskörningen kan ske enbart på el med en toppfart på 70-75 km/h. Effekten med bensinmotorn ger ca 140 hk.

Renault lanserar även Mégane E-TECH laddhybrid under 2020 och koncernens strävar efter att ge hållbar mobilitet för alla, nu och i framtiden. Lanseringen av hybridmotorerna (E-TECH) är nästa steg i planen Drive the Future som 2022 ska innehålla åtta helt elektriska bilar och tolv elektrifierade bilar.

/Lovisa, Nybergs Bil