Publicerad 20/04-2020

Renault Clio testvinnare

Kategorier: Renault

Nya Renault Clio 2020 Testvinnare Euro NCAP

Nya Renault Clio säkrast i supermini-klassen

Nya Renault Clio har utsetts av Euro NCAP som en av de säkraste bilarna i supermini-klassen (tillsammans med Audi A1) bland de bilar som testades under 2019. Nya Clio fick högsta poäng med ett av de högsta resultaten på marknaden oavsett bilklass.

Nya Renault Clio har en hög nivå på standardutrustningen; 6 krockkuddar, aktiv panikbromsassistans med fotgängar- och cyklistavkänning (AEBS City + Inter Urbain + fotgängare), igenkänning av trafikskyltar, avståndsvarning, aktiv filhållningsassistans, farthållare/fartbegränsare, nöduppringning vid olycka och bältespåminnare bak bl a. Sikten är förbättrad tack vare 100 % LED strålkastare fram och innerbackspegel med dag-/nattläge.

Renault stöder Fix4sure-tekniken, som är exemplarisk för att undvika underglidning. Alla typer av barnstolar kan installeras (både i framsätet och baksätet) på Isofix-system (I-Size) samt förbättrat huvud-sidoskydd för baksätespassagerare.

Nya Renault Clio, som mångsidig stadsbil, erbjuder högsta säkerhet och förstärker Renaults expertis inom säkerhet för alla, i bil och på väg.

 

Läs mer om Nya Renault CLIO här >

/Lovisa, Nybergs Bil