Publicerad 08/12-2021

Pressrelease unikt bygge Nybergs + Tosito

Nybergs Bil och Fastighetsbolaget Tosito ingår ett nytt unikt samarbete

 

Nybergs Bil Tosito Nytt bygge

Sedan 2016 har Nybergs Bil jobbat med Kommunen för att ta fram en detaljplan för området i kvarteret Charaden där Nybergs Bil har sin verksamhet. Olika förslag har lagts fram till kommunen men nu finns ett förslag som kommunen satsar på. I samband med att förslaget ritats så har ett samarbetsavtal med Fastighetsbolaget Tosito tagits fram för att genomföra detta stora projekt.

Byggnaderna ska byggas på Nybergs Bil:s nuvarande tomt där bilhallen idag är placerad. Nybergs Bil kommer vara kvar med bilförsäljningen i delar av den gamla byggnaden under byggtiden. På tomten skall det byggas två stadskvarter där huskroppen ut mot Tullportsrondellen kommer att innehålla ny Bilhall för varumärken Volvo, Renault och Dacia och även en stor begagnathall, leveranshall och bilvård. I denna huskropp kommer det även finnas stora ytor för kontor och bostäder i söderläge och även andra spännande verksamheter.

Kvarter två kommer att innehålla bostäder i olika storlekar med en härlig innergård. Totalt kommer det att byggas en ny Nybergs bilhall, kontor och ca 300 bostäder i kvarteret.

-Anledningen till samarbetet är att Tosito är en mycket skicklig och framåt Byggexploatör som jobbar lokalt i Jönköping med spännande projekt och vi på Nybergs Bil känner oss mycket stolta och glada över att få möjlighet att använda Tosito:s kompetens för att få till riktigt snygga och tilltalande byggnader som alla ska trivas i och som visuellt möter alla som kör in och ut ur Jönköping på ett fantastiskt sätt säger Mats Nyberg, Koncernchef och ägare Nybergs Bil

-Vi på Tosito är väldigt tacksamma för att få göra detta fantastiska projekt tillsammans med Mats och Nybergs Bil. Att få möjligheten att bygga i ett bra centralt läge är utmanade och spännande och vi ser fram emot att bygga ytterligare hållbara kvarter. I detta kvarter kommer vi bland annat bygga i trä och installera solceller säger Tommy Fritz, VD Tosito.

 

 

Mats Nyberg
Koncernchef och ägare
Nybergs Bil
0708-30 46 01

Tommy Fritz
VD och delägare
Tosito AB
0708-31 71 71