Publicerad 28/03-2022

Nybergs Bil växer med MAXUS

Kategorier: MAXUS

MAXUS range - Nybergs Bil Jönköping och Nässjö

Under mitten av april öppnar vi som en fullserviceanläggning och återförsäljare för bilmärket MAXUS.

Vår strategi är att sträva efter lönsam och hållbar tillväxt. Genom att växa organiskt och utveckla det produkt- och tjänsteutbud vi idag erbjuder. För att bredda vårt erbjudande ser vi MAXUS som ett fantastiskt tillskott till vår produktportfölj. Med sitt breda program av bl a 100% elektriska transportbilar ligger MAXUS rätt i tiden och helt i linje med vår satsning framåt, med fokus på elektrifierade transporter och ser en stor potential i vårt marknadsområde. Satsningen innebär att vi utökar med fler säljare och tekniker, säger Robert Bloom, vd Nybergs Bil

MAXUS är ett 100% elektriskt bilmärke med både person- och transportbilar som har funnits på den svenska marknaden sedan 2020 och är idag ett av de ledande märkena inom elektriska transportbilar med ca 15% av segmentsandel. MAXUS har en positiv trend med ett växande återförsäljarnätverk som kommer stärka varumärkets position på den svenska markanden. MAXUS är ett helägt dotterbolag till SAIC (Shanghai Automotive Industry Corporation), som tillverkar sju miljoner bilar årligen. Det gör företaget till Kinas största och världens sjunde största biltillverkare.

Vi har länge letat efter den optimala partnern i Jönköping och med Nybergs Bil som är ett privatägt och kompetent bilföretag i andra generationen, kan vi tryggt garantera att våra kunder får ett professionellt omhändertagande på såväl försäljning som verkstad, säger Petter Nordesjö, vd MAXUS Sverige. Vi ser verkligen fram emot samarbetet och den tillväxt Nybergs Bil kommer att tillföra MAXUS, fortsätter Petter Nordesjö.

Kontaktpersoner
Robert Bloom, vd Nybergs Bil, tel 036-304601, robert.bloom@nybergsbil.se
Petter Nordesjö, vd Maxus Sverige, info@rsasverige.se
Nybergs Bils vision är att leverera en upplevelse i Världsklass. Nybergs Bil är auktoriserade återförsäljare för Volvo, Renault och Dacia och har bilförsäljning, serviceverkstäder, Hertz biluthyrning, däckverkstäder, bilvård, biltvätt, tanka och bildelsbutiker. Nybergs Bil säljer ca 3 500 bilar per år, omsätter ca 1 miljard och har ca 140 anställda i Jönköping och Nässjö.