Publicerad 31/03-2022

Nybergs Bil fortsätter växa med ytterligare ett märke, LEVC

Kategorier: Biltips, LEVC

LEVC Nybergs Bil Jönköping Nässjö

  • Nybergs Bil blir LEVCs tredje återförsäljare i Sverige.
  • Nybergs Bil kommer att tillhandahålla fullt försäljnings- och eftermarknadsstöd för elektriska TX Taxi och VN5 Van
  • Bilarna är berättigade till miljöbilsbonus på upp till 30 000 SEK per fordon

 

Nybergs Bil blir återförsäljare till LEVC (London Electric Vehicle Company) och kommer sälja deras branschledande elektriska TX Taxi och VN5 Van. Intresset är stort och i skrivande stund har redan två TX Shuttle sålts.

 

Robert Bloom, VD för Nybergs Bil, säger: ”Vi är väldigt glada och stolta över att vara en av de första återförsäljarna av LEVC i Sverige och börja 2022 med ett nytt varumärke. Genom denna satsning och samarbete stärker vi vårt utbud för att tillhandahålla gröna mobilitetslösningar som är helt i linje med våra hållbarhetsmål. LEVC är ett mycket spännande varumärke med unik design och innovation, och otroliga anor. Vi ser en stor potential i att erbjuda hållbara transportlösningar med elektriska TX taxi och VN5 van.”

 

LEVCs säljs på 21 marknader runt om i världen. Företagets senaste satsningar i Sverige bygger på LEVCs europeiska täckning med över 30 utsedda återförsäljare.

 

Oavsett om kunder i Sverige väljer TX eller VN5, betalar de inte mer än 360 SEK i årlig vägtrafikskatt. LEVC-modellerna är också fullt berättigade till den svenska regeringens ”miljöbilsbonus” på upp till 30 000 SEK per fordon.

 

Joerg Hofmann, VD för LEVC, säger: ”Sverige leder vägen när det gäller att påskynda och främja införandet av hållbara transporter, vilket innebär att teknologierna i LEVCs TX och VN5 är idealiskt positionerade för att möta den växande efterfrågan på hållbara transporter i regionen. Utnämningen av Nybergs Bil är ett viktigt nästa steg i att driva vår mycket ambitiösa tillväxtstrategi som kommer att fortsätta att förvandla LEVC.”

 

LEVCs elektriska TX taxibilar och VN5 skåpbilar kan eliminera räckviddsångest, minimera CO2 utsläpp och optimera lönsamhet och tillgänglighet tack vare sin unika eCity-teknik. TX Taxi erbjuder en ren elektrisk räckvidd utan utsläpp på 103 km och har en total räckvidd på upp till 512 km tack vare sin innovativa räckviddsförlängande teknologi. Den gör det möjligt för upp till sex passagerare att njuta av generös flexibilitet och utrymme, en bekväm, avkopplande åktur som är rullstolsanpassad, för ett helt arbetspass, utan att behöva stanna och ladda batteriet, tack vare den inbyggda räckviddsförlängaren.

 

VN5 Van, som klarar en bruttonyttolast på 830 kg och delar samma lätta aluminiumkonstruktion och avancerade eCity-teknik som TX Taxi, ger förare en Pure EV-räckvidd på över 102 km, förstärkt av räckviddsförlängaren till mer än 513 km.

Genom en snabbladdning med 50kW DC kan batterierna i både LEVC TX Taxi och VN5 Van laddas upp till 80% kapacitet på cirka 30 minuter.

 

Varje LEVC-modell ger kunderna fullständig sinnesfrid, tack vare en fordonsgaranti på 3 år/190 000 km och en femårig batterigaranti med obegränsad körsträcka. Varje modell är byggd i Storbritannien vid LEVCs specialbyggda tillverkningsanläggning i Ansty, Coventry. Den toppmoderna anläggningen är också hem för ett forsknings- och utvecklingscenter, förutom avancerade kvalitets- och testanläggningar.

 

Presskontakter

Robert Bloom

VD, Nybergs Bil

T: +46 36 30 46 01

E-post robert.bloom@nybergsbil.se

 

James Drake-Lee

Marknads- och kommunikationsdirektör

T: + 44 (0)24 7657 2169

E: james.drake-lee@levc.com

 

Kosima Koepke

Marknads- och PR-chef Europa

T: +49 (0) 152 37123463

E-post: Kosima.Koepke@levc.com

 

Om Nybergs Bil

Nybergs Bils vision är att leverera en upplevelse i Världsklass. Nybergs Bil är auktoriserade återförsäljare för Volvo, Renault och Dacia och har bilförsäljning, serviceverkstäder, Hertz biluthyrning, däckverkstäder, bilvård, biltvätt, tanka och bildelsbutiker. Nybergs Bil säljer ca 3 500 bilar per år, omsätter ca 1 miljard och har ca 140 anställda i Jönköping och Nässjö.

 

Om LEVC

LEVCs historia började 1908 när den första dedikerade svarta taxin specialdesignades och togs i drift för användning i London. Med sin omisskännliga silhuett och klassiska designsignaler har detta ikoniska brittiska fordon definierat företaget i över ett sekel.  2018 introducerade LEVC sin senaste taximodell, den elektriska TX. TX är världens renaste, mest avancerade taxi någonsin, driven av LEVCs revolutionerande eCity-teknik.

 

LEVC tillverkar sina specialbyggda, utökade elektriska TX-taxi- och TX-shuttlemodeller vid en toppmodern fabrik i Ansty, Coventry. Sedan 2014 har Geely investerat mer än 500 miljoner pund i LEVC, vilket gör att man kan bygga en helt ny miljövänlig tillverkningsanläggning, Storbritanniens första dedikerade för produktion av elfordon.

 

I november 2019 startade LEVC produktionen av sin första icke-taximodell med lanseringen av VN5, en medelstor elektrisk skåpbil. Genom att använda samma eCity-teknik som TX, erbjuder VN5 både kapacitet med nollutsläpp och utan räckviddsångest, en kritisk kombination för kommersiella fordonsoperatörer.

 

Ett nytt centraleuropeiskt försäljningskontor i Frankfurt etablerades 2019 för att öka LEVCs närvaro i Europa och ytterligare nya marknader som Mellanöstern, Nya Zeeland och Australien kommer att fortsätta att öka företagets exportavtryck. Denna strategi kommer att se LEVC förändras från 90 % inhemsk försäljning till 60 % export 2024.