Publicerad 10/10-2022

Mats Nyberg är vidare i EY Entrepreneur Of The Year

Kategorier: Nybergs Bil, Nyhet

Mats Nyberg, ägare av Nybergs Bil, är en av kandidaterna till utmärkelsen EY Entrepreneur Of The Year 2022. Efter nomineringen är det klart att Mats är en av entreprenörerna som har gått vidare till nästa steg i regionen, vilket innebär en djupintervju och ytterligare granskning utifrån flera kriterier.

EY Entrepreneur Of The Year är en av världens största och mest prestigefulla utmärkelser för entreprenörer. Tävlingen arrangeras i ca 60 länder och för 27:e gången genomförs den svenska upplagan. I Sverige pågick nomineringsprocessen till sista augusti och var öppen för alla. EY har tagit del av många nomineringar från hela landet. Det är en stor bedrift att gå vidare i entreprenörstävlingen då urvalsarbetet är omfattande.

Mats Nyberg Årets företagare Jönköping

– Hur känns det att ha fått den här nomineringen sin Entrepreneur Of The Year?
Jag är väldigt ödmjukt tacksam för att få nomineringen, det är ju trots allt någon som nominerat och en jury som skickat vidare mig. Det tyder ju på att de tycker att jag som entreprenör och Nybergs Bil som bolag gör något bra, säger Mats Nyberg.

– Tidigare i år blev du både nominerad och vinnare av Årets Företagare i Jönköping, hur känns det?
Väldigt oväntat med två nomineringar på samma år, men såklart är det jättekul och oerhört hedrande både för mig som företagare och för hela bolaget, säger Mats.

Under hösten genomförs djupintervjuer med entreprenörerna för att avgöra vilka som går vidare till regionfinalerna. I november genomförs sex regionfinaler där en extern och oberoende jury i varje region utser vinnaren. En vecka innan varje regionfinal avslöjas vilka som är de tio finalisterna i varje region. Den nationella finalen och vem som blir Sveriges representant i världsfinalen avgörs i början av februari.

Läs mer: www.eoy.se

EY Entrepreneur Of The Year Mats Nyberg Nominerad

Om utmärkelsen EY Entrepreneur Of The Year
En av världens främsta utmärkelser för entreprenörer och den första internationella utmärkelsen för entreprenörer som med tydliga visioner och goda ledaregenskaper bygger upp framgångsrika företag. Tävlingen genomförs på regional, nationell och internationell nivå i fler än 140 städer i fler än 60 länder. En extern oberoende jury bedömer entreprenörerna efter kriterierna entreprenörsanda, ekonomisk utveckling, strategisk inriktning, inverkan på omvärlden, innovation samt personlig integritet och inflytande. Tävlingen startade i USA 1986 och i Sverige började utmärkelsen delas ut 1995. Vid de regionala finalerna och vid den nationella finalen utses även vinnare i kategorierna Årets kvinnliga stjärnskott, Årets manliga stjärnskott och kategoripriset Bästa internationella tillväxt.