Publicerad 01/09-2022

Gratis mensskydd till IF Hallby Handboll

Nybergs Bil sponsrar med gratis mensskydd till alla flick- och damspelare i Hallby Handboll

 

Som stolta sponsorer till IF Hallby vill vi bidra till klubbens satsning i Sverigeeliten både på dam- och herrsidan. Att kunna erbjuda Hallbys dam- och flicklag gratis mensskydd ser vi som en självklarhet för att bidra till att de får rätt förutsättningar för att lyckas i sporten. Vi vet att de lägger ner ett hårt och gediget arbete varje dag och alltid är redo för uppgiften de har att representera laget. Men trots rätta förberedelser går det inte alltid att förutse mensen, därför känns det lika självklart att de har mensskydd att tillgå som toapapper. 

Nybergs Bil IF Hallby Redlocker gratis mensskydd
Från vänster. Elsa Helle (spelare i damlaget), Ia Hallqvist (spelare IF Hallby A-flick) och Lovisa Leijonklo (Nybergs Bil).

 

Lovisa Leijonklo, Hållbarhets- och Varumärkeschef för Nybergs Bil.

  • ”Vi uppmuntrar IF Hallby Handbolls jämställdhetsarbete i klubben. Små som stora framsteg för ett bättre samhälle och i detta fall, att klubben ser och förstår ett sedan länge tabubelagt behov. Det är fint att vi tillsammans kan skapa en förändring som förmodligen alla föräldrar önskar sina barn i framtiden och det börjar med vårt agerande i nutid. Från Nybergs Bil vill vi även poängtera att det finns många sätt för företag att knyta samman med skolverksamheter och idrottsföreningar som inte alltid har samma ekonomiska möjligheter. Att erbjuda fria mensskydd får aldrig bli en klass- eller ekonomisk fråga och det finns många möjligheter för företagare i länet att vara med i det viktiga förändringsarbetet och agera nu.”

Carl Ek, marknadsansvarig för Hallby Handboll.

  • ”Vi är från Hallby Handbolls sida mycket glada och stolta att kunna erbjuda alla våra dam- och ungdomslag fria mensskydd framöver. Vi tror också att vi med hjälp av RedLocker, kommer att minska tabun om menstruation, bidra till minskad oro och stress samt ökad trygghet på Idrottshuset. Vi vill vara med och bidra till ökad jämställdhet i samhället och då är det en självklarhet att installera RedLocker på ”Gethagens” toalett på Idrottshuset. Från Hallby Handbolls sida vill vi passa på att rikta ett stort tack till Nybergs Bil som gör detta möjligt, men även också till RedLocker, som agerat professionellt hela vägen.”

Liza Eriksson, marknadschef och medgrundare av RedLocker.

  • Äntligen kommer nu ytterligare en årskull kunna se mensskydd som en naturlig förutsättning på en idrottsplats, denna gång är det Hallby Handboll som är med och skapar förändringen tillsammans med Nybergs Bil. För oss på RedLocker har ungdomarna och vår framtida generation alltid varit en huvudfråga. Vi letar ständigt efter nya arbetssätt för att knyta samman våra företagskunder med idrottsföreningar- och skolverksamheter som inte alltid har samma ekonomiska medel för att utrusta med fria mensskydd. Som ett nästa steg i det arbetet har vi under år 2022 lanserat ett paraplyprojekt kallat ”jämställd ungdom 2024”, vars huvudmål är att utrusta alla Sveriges skolverksamheter och idrottsföreningar med fria mensskydd fram till år 2024. Projektet har öppnat upp för direkta sponsorskap, vilket är upplägget i detta fall mellan Nybergs Bil och Hallby Handboll. Initiativ tyder på den närhet som finns mellan spelare, tränare- och även sponsorer inom klubben. Det finns en gedigen vilja att agera inom viktiga frågor och faktiskt skapa förändring med- och för varandra. Det är fint att vi tillsammans kan göra denna skillnad som förmodligen alla önskar sina barn- och barnbarn i framtiden och det börjar med vårt agerande i nutid.Läs mer om RedLocker här >

I Jönköpingsposten den 31 augusti 2022 uttalar sig damspelarna i IF Hallby om detta samarbete, läs hela artikeln här >

Redlocker gratis mensskydd Nybergs Bil IF Hallby Handboll omklädningsrum
RedLocker automat i omklädningsrummet hos IF Hallby handboll