Publicerad 16/10-2015

Förvara din däck i vårt nya däckhotell

däckhotell_img1
Nu är äntligen vårt nya däckhotell färdigt och vi kan stoltsera med att ha Jönköpings modernaste hotellverksamhet för just däck. Genom den nya hotelldelen har vi kunnat öka hotellets sovplatser från 1240 däckuppsättningar upp till hela 6000 däckuppsättningar, allt för att du som kund ska kunna få ta del av vårt helhetskoncept – ett bilägande i världsklass.

Idag saknar många utrymmet att själva förvara sina däck och en del fastigheter tillåter inte förvaring av däck, detta är några av anledningarna till att efterförfrågan om förvaring i vårt däckhotell ökat. Vår strävan är att skapa en enkel helhetslösning för att du som kund ska känna trygghet i ditt val hos oss.

Genom att checka in dina däck på vårt hotell ser vi till att rengöra, kontrollera och förvara. Efter däckskiftet genomgår däcken en rengöring för att ta bort smuts och vägsalter. Vi kontrollerar däckets skick inför nästa säsong och kontaktar dig vid ett eventuellt byte samt att vi skickar in dem på förvaring i rätt temperatur och miljö allt för att förlänga däckets hållbarhet och livslängd.

När är det dags att skifta däck?

Från 1 december till 31 mars är det i Sverige lag på att man måste ha vinterdäck. Från 1 oktober är det tillåtet att byta till vinterdäck och man får köra på dem fram till den 15 april eller så länge det är vinterväglag.

Boka tid för däckskifte här

Vad säger lagen om mönsterdjup?

Enligt lag så måste ett vinterdäck ha ett 3 mm stort mönsterdjup på det mest slitna stället och ett sommardäck 1,6 mm på det mest slitna stället. Risken för vattenplaning samt försämrad bromsförmåga vid våta vägar ökar dramatiskt när vinterdäcken har mindre än 5 mm kvar och sommardäcken har mindre än 3 mm kvar och man bör då byta däck.

Se alla däckerbjudande hos Nybergs Bil.

 

Följ oss på Facebook , Twitter eller Instagram. www.nybergsbil.se.
Maria Ahlin, Nybergs Bil i Jönköping, Nässjö och Eksjö