Publicerad 15/09-2016

Äventyrliga Volvo V90 Cross Country visas upp

Pressinfo Volvo.

New Volvo V90 Cross Country Driving

Volvo Cars har presenterat den efterlängtade V90 Cross Country, som gör 90-serien komplett.

Sedan lanseringen av företagets första Cross Country för nästan 20 år sedan, har Volvo Cars blivit synonymt med kategorin för robusta bilar med körbarhet på alla vägar och i alla väder tack vare det ständigt växande antalet Cross Country-modeller.

Volvo Cars Cross Country-modeller har fått en allt viktigare roll i den svenska biltillverkarens produktportfölj, eftersom lyxbilköparna har en mer erfarenhetsbaserad livsstil som ibland tar dem bortom de asfalterade vägarna.

– V90 Cross Country tar elegansen hos V90 och omvandlar den till en bil med körbarhet på alla vägar som ger säkerhet, komfort och prestanda i ett enda kraftfullt och äventyrligt paket, säger Håkan Samuelsson, VD och koncernchef för Volvo Car Group.

New Volvo V90 Cross Country Driving

Sverige har några av de svåraste vintrarna i världen och mer än 77 procent av landet är täckt av skogar och sjöar. Detta gör Sverige till den naturliga platsen för att utveckla och testa bilar med extrem hållbarhet som går att köra i alla väder. Dessa svårvunna erfarenheter utgör en stor del av Volvo Cars historia, vilket återspeglas i företagets Cross Country-modellserie.

– Våra bilar är välkända för sin säkerhet, styrka och hållbarhet. Med fyrhjulsdrift, ökad frigång och ett chassi optimerat för komfort och kontroll i alla väder och väglag, tar nya V90 Cross Country arvet från vår mångsidiga V90 och tillför ett äventyrligt drag, säger Peter Mertens, Senior Vice President Research and Development vid Volvo Cars.

Med utgångspunkt i Volvo Cars skalbara produktarkitektur har V90 Cross Country genomgått hårda tester för att säkerställa att bilen klarar att bemästra de extrema förhållanden där den till slut kommer att köras.

V90 Cross Country har konstruerats för hållbarhet vid allt från hemliga testanläggningar i norra Sveriges iskyla, där temperaturen ofta kan falla till -40 °C, till den stekande ökenhettan i Arizona, där Volvo Cars genomför sitt testprogram för höga temperaturer.

New Volvo V90 Cross Country Driving Nybergs Bil

Med en konstruktion som verkligen skiljer sig från mängden döljer V90 Cross Countrys robusta stil en magnifik inredning som ger en känsla av lyx som är ovanlig för det här segmentet. Bilen drar dessutom nytta av alla fördelar med uppkopplad teknik och underhållning som lanserades i nya S90 och V90, inklusive ett ljudsystem i toppklass från Bowers & Wilkins.

Volvo V90 Cross Country Interior

De yttre formgivningdetaljerna hos V90 Cross Country återspeglar den kraftfulla och dynamiska kapacitet som kännetecknar bilen, samtidigt som de ger flexibilitet att välja mellan robusta och eleganta uttryck.

– Att konstruera en Volvo Cross Country har inte med styling och plast att göra. Arbetet bygger i stället på äkta förmåga. Volvo V90 Cross Country är en överraskande och spännande kombination av en kraftfull utsida och lyxig, skandinavisk inredning. Den kommer att bygga vidare på traditionen för Volvo Cross Country genom ett nytt recept: blandningen av utmärkt förmåga att köra i terräng och en elegant, sofistikerad och skräddarsydd inredning, säger Thomas Ingenlath, Senior Vice President Design vid Volvo Cars.

Nya V90 Cross Country tar det här väletablerade segmentet till en ny nivå av komfort och förmåga. Tillverkningen av bilen påbörjas i höst vid Volvo Cars fabrik i Torslanda.

Volvo S90/V90/V90 Cross Country range

För mer information kontakta Annika Bjerstaf, PR Manager, Volvo Car Sverige AB, Telefon: +46 31 325 25 06 Mobiltelefon: +46 708 66 86 13, annika.bjerstaf@volvocars.com

Se alla våra erbjudanden på nya Volvobilar. Bygg din Volvo V90 Cross Country.

Följ oss på Facebook , Twitter eller Instagram. www.nybergsbil.se
Nathalie Pihlqvist, Nybergs Bil i Jönköping, Nässjö och Eksjö